Sponsor Reklam

iklan banner

Cerrahi Bakım ve Yaşam Kalitesi Sempozyumu gerçekleştirildi

Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği ve Sağlıkta Yaşam Kalitesi (SAYKAD) işbirliği ile Sağlık Yüksekokulu Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından düzenlenen "Cerrahi Bakım ve Yaşam Kalitesi Sempozyumu" 3-4 Mayıs 2012 tarihlerinde gerçekleştirildi.

 



Sempozyumun ilk gününde; "Yaşam Kalitesinin Kavramsal Tanımı ve Kullanımı" ve "Yaşam Kalitesi Ölçeklerinde Psikometrik Analizler" konularında kurslar yapıldı. 32'şer kişinin katıldığı kurslar, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erhan ESER, İzmir Halk Sağlığı Kurumu Müdürlüğü'nden Doç. Dr. Caner FİDANER ve Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan BAYDUR tarafından verildi. Kursun sonunda katılımcıların sertifikaları Doç. Dr. Fatma DEMİR KORKMAZ tarafından takdim edildi.

 

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış törenine ise Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Süheyla SÜRÜCÜOĞLU, Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Şenay KAYMAKÇI, Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rukiye PINAR BÖLÜKTAŞ ve SAYKAD Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erhan ESER katıldı. 

  

Sempozyumda Hemşirelikte ve Cerrahi Hemşireliğinde Yaşam Kalitesi ile ilgili iki konferans (Sağlıkla İlgili Yaşam Kalitesinin Kavramsal Temelleri, Türkiye'de Hemşirelik Alanında Yaşam Kalitesi), üç oturum (Cerrahi Hemşireliği ve Yaşam Kalitesi Ulusal ve Uluslararası Boyut ve Cerrahi Uygulama Alanlarında Yaşam Kalitesi) yapıldı. Program, yaşam kalitesi ile ilgili bildiri oturumu ve "Ne Yapmalı?" oturumlarıyla sona erdi.

Hemşirelik ve Cerrahi Hemşireliğinde Yaşam Kalitesi konularının bilimsel çerçevede ele alındığı sempozyumun, kendileri için çok yararlı olduğunu dile getiren katılımcılar, etkinliğin geleneksel hale getirilmesini istediler.

Cerrahi Bakım ve Yaşam Kalitesi Sempozyumu bildiri kitabı elektronik doküman olarak sitemizde yer almaktadır. Kitabı edinebilmek için lütfen aşağıdaki ağ bağlantısını izleyiniz.

Cerrahi Bakım ve Yaşam Kalitesi Sempozyum Kitabı

---------------------------------------------------
Blogger tarafından desteklenmektedir.